Gode råd for flyttingen.

Uansett om du ender opp med å leie bil hos oss eller ikke, ønsker vi at du skal få en problemfri flytting. Her er noen gode råd, både for pakking av flyttelasset og kjøring av flyttebilen.

Kreativ flytting. Lei heller en flyttebil hos Oslo Varebiliutleie

Pakkeemballasje

Benytt kraftige esker, de må tåle både vekten av innholdet og å bli stablet. Du kan kjøpe pappesker beregnet på flytting, men like gjerne bruke banankasser du får hos nærmeste supermarked. Pass på at bunnen er hel. Hvis ikke forsegler du den med pakketape.

Avispapir er greit å bruke til å beskytte lett knuselige gjenstander, men da bør disse vaskes etter flyttingen. Det beste er silkepapir som ikke avgir noen sverte. Glass, kopper og asjetter pakkes stående, ikke liggende.

Legg håndklær og bobleplast mellom tingene for å støtte opp i esken. Legg duker, puter og slikt øverst for å fylle opp. Fulle esker tåler stabling bedre, men sjekk underveis at esken ikke blir for tung. Tyngre gjenstander pakkes i små esker og omvendt.
Toppen av eskene tapes godt igjen, og skal ikke bule. 

Om mulig bruker du orginalemballasje til elektrisk utstyr som stereoanlegg, datamaskin, TV, etc.
Klær og puter kan pakkes i plastsekker. Disse legges på toppen når bilen lastes, eller mellom esker og møbler for å støtte opp. Tape sekkene godt igjen.
Husk å sikre skuffene hvis du flytter møbler med skuffene i, f.eks. ved å slå et tau rundt dem. 
Duker, håndklær og andre lette, uknuselige gjenstander kan godt ligge i skuffene.

Oslo Varebilutleie har også trallerMerk eskene godt

Merk eskene om det er knuselig innhold, om det er bøker eller bare klær. Dette hjelper deg å vite hvordan eskene skal plasseres i bilen. Det er også lurt a skrive hvilke rom de kommer fra, det gjør utpakkingen enklere.

Flytting av planter

Vann plantene godt dagen før flytting, så jorden er fuktig uten at det renner vann av dem på flyttedagen. Plasser flere vindusplanter i åpne esker foret med plastsekker så du unngår søl. Store gulvplanter blir plassert i flyttebilen slik de er. Tape litt bobleplast rundt keramikkrukkene, eller pakk dem inn i håndklær.

Et praktisk tips

Bruk en eske til de tingene du først får bruk for, og pass på at den ligger lett tilgjengelig.
Toalettpapir, toalettmappe, enkle verktøy, skruene fra demonterte møbler, lyspærer, kaffetrakter, kaffe, noen kopper, paracet og viktige medisiner.

Lasting av flyttebilen

Plasser tunge gjenstander lengst frem i varerommet, og bruk esker til å støtte opp. God stabling er viktig, lasten må ikke kunne bevege seg fremover eller til siden. En kraftig oppbremsing eller unnamanøver vil sende den flyvende og gi stygge skader. Hvis du ikke er særdeles god på Tetris bør du også bruke lastestropper. Pakk så tett som mulig, men pass på at knuselige gjenstander ikke havner nederst.

Bruk ullpledd og bobleplast
til å beskytte møbler. Bobleplasten er også kjekk å poppe første kvelden, før TVen kommer på plass.

Kjøring av varebil

R001-013 (1)Det er viktig å huske at bilen tar større plass enn du er vant til. Den kutter dypt inn i svinger, så kjør langt frem og ta vide svinger. Bruke speilene hele tiden, da ser du om du holder på å treffe noe med siden av bilen. Høyden kan også by på overraskelser, det er fort gjort å treffe greiner og skilt med toppen av skapet. Det er lurt å gå ut av bilen og skaffe seg et overblikk før man parkerer eller kjører inn til noe, og planlegge hvordan man skal kjøre.

De fleste skader inntreffer ved manøvrering i sakte fart. Ta deg god tid og bruk speilene kontinuerlig. Gå gjerne ut av bilen mange ganger for å være sikker på at du ikke har oversett noe. Bare husk å stoppe først. Og sette på brekket.


Lykke til med pakking og flytting, og kjør forsiktig!